ajánló, gyerekek

A babakocsivásárlásról, AVAGY miért kell két babakocsi

A szülőségre készülve nagyon sok szempont van, ami eszedbe se jut, mi lehet fontos babakocsivásárlás előtt, de nem biztos, hogy a legfontosabbak is eszedbe jutnak. Pl. hogy oké, hogy egyszer, akár már pocakkal meg tudsz emelni egy 16 kg-os babakocsit, de hogy azt nem olyan menő napi kétszer fel-le vinni az emeletre, meg a gyereket, meg a bevásárlást. Vagy hogy szuper dolog, ha leszerelhető a kerék és még kisebb helyet foglal így a kocsiban, de igazából sose lesz gusztusod leszerelni a kereket, ha már nem új a babakocsi, hanem inkább veszel egy ponyvát a csomagtartóba. De az se fog eszedbe jutni, hogy a 3 in 1 nem biztos, hogy tök szuper, hanem örülsz, hogy egybe letudod 2 évre a babakocsi-témát.

Mi online rendeltünk egy MamaKiddies babakocsit, amihez volt hordozó, mózeskosár és sprotkocsi rész is. Amíg csak a hordozót és a mózest használtuk, ugyan a derekam érezte, hogy ez a böhöm kocsi, hiába hirdetik, hogy könnyű és kompakt, elég megterhelő. De azért még kézre esett, jó volt tologatni. Mióta azonban már 8 kilónál több a gyerek is, azóta nagyon megérzi a testem, hogy nem jó neki ez a kocsi. Vagyis nem arra, amire kéne, de az erkélyen altatáshoz szuper. Viszont ha már utazunk, akkor rengeteg helyet foglal, nehézkes és nincs jobb szó, tényleg böhöm. Arról nem is beszélve, hogy nem valami kényelmes kialakítású rajta semmi. Olyan érzése van az embernek, mintha egy szuper jól kitalált babakocsit próbáltak volna a tervezők olcsóra lemásolni, a szélzsákot nem jó feltenni, nem jó levenni, a termosztartót sose lehetett feltenni, az egy mozdulatra szét lehet szedni funkciónál hónapokig tartott, mire begyakoroltuk azt az egy mozdulatot, a kupolája sokszor leesik és sajnos lehetne még sorolni. A nagy tanulság az volt, hogy soha többet nem szabad látatlanban babakocsit venni.

De nézzük, milyen szempontjaink voltak.

> mivel mindketten 180+ magasak vagyunk, legyen elég magas a karja

> lehessen váltani a kart, ha a szemébe sütne a nap

> 3 in 1, hogy csak egy váz legyen és arra 3 feltét

> lehetőleg bírjon ki több gyereket

> kényelmesen beférjen a kocsiba is

> kényelmesen tudjam hurcolni egyedül is

Ezekből a szempontokból igazából az  utolsó a legfontosabb, meg hogy szeresse a gyerek. Ezek viszont úgyis használat közben derülnek ki. Mondom, nekünk az első 6 hónapban nagyon jó volt ez, szerettük, de azóta nem véletlen ütött ki a derekam. És mi egy éve beleestünk egy nagy marketinges hibába, amit azóta is bánok, elhittem, hogy az akció lejár 2 nap múlva, és nem néztük meg személyesen a babakocsit, hanem megvettük gyorsan. Azóta is akciós a babakocsi.

 Ezek után Tamás elkezdett utánajárni, melyik a világ elgkisebbre összecsukható babakocsija, és így találtunk rá a GB Pockitre, mutatom:

https://youtube.com/watch?v=SvoE5UzK9e0%3Fenablejsapi%3D1

Elég jó, ha megnézitek, és TÉNYLEG így működik, nem kell előtte betanulni a mozdulatokat, nagyon kézre áll. Viszont ez nekem nem tetszett, mert nagyon nyaklott, nincs kupolája, és nem hiszem el, hogy tényleg elbír egy 17 kilós gyereket. Tudom, ez nem így van, hogy elhiszem-e, de akkor is. Úgyhogy szétnéztünk a Brendonban, és megtaláltuk ennek egy komolyabb változatát, mutatom:

https://youtube.com/watch?v=NuZpXuFvrB8%3Fenablejsapi%3D1

Teljesen hátra lehet dönteni, lehet állítani a kis lábtámláját (=kényelmes alvás, be tudod takarni a gyereket), a kupolája szuperül ki van találva (=nem süt a nap a zemébe, úvja a széltől, nem esik le, van egy kis kukucskáló nylíás, ami nemcsak a tényt ereszti be, de te is látod, hogy alszik-e már a kicsi), bolygósítható kerekek elöl, és tényleg egy mozdulat összecsukni, a gyerek karfája fél mozdulattal kikapcsolahtó és így könnyebb kivenni őt, szuper anyagből van, van egy kis beépített kispárna is neki, hát nem tudok róla rosszat írni, na. Hordozó nekünk most nem kellett, de azzal is ki lehet egészíteni. 

Úgyhogy mi hónapokig tartó nézelődés és keresgélés után úgy döntöttünk, ez lesz a 2. babakocsi, a gyerek már a Brendonban majdnem elaludt benne. Ki is próbáltuk este egy szép nagy tavaszi séta során, és még itt nálunk, ahol híresen rosszak az utak és nincsenek járdák, szóval itt is szuperül lehet tolni, akár fél kézzel, úgy, hogy sétálsz mellette. 

De persze mindenkinek más jön be, tessék elmenni és megnézni. Ez a legfontosabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük