A világ legegyszerűbb pizzájának receptje
Ha valaki megkérne rá, hogy mondjak le valamiféle ételről, egész biztos, hogy az nem a tészta lenne. Meg nem is a hús és a sajtok se, úgyhogy inkább senki ne kérjen ilyenre. Szóval a tészta. Akármennyire is nem egészséges, ha lehetne büntetlenül, minden nap azt ennék, főttet szószokkal, rakottat húsokkal, de habosakat tortának is belefér, friss pékárukat vajjal, és hát természetesen pizzát pizzával.
Nem vagyok válogatós, én a karavánpizzát is jó étvággyal fogyasztom meg a Milánóban sültet is, ettem már a Pizzicában is finomat meg amit én sütök, az is ízlik. Mivel a hétvégén néztem egy gasztroműsort, amiben a világ legfinomabb pizzáit taglalták, ma muszáj volt az ebédelnem.
Tessék, igazi hóvégi csemege, gyors, egyszerű, finom, és talán egészségesebb is, mintha rendelnéd.
Hozzávalók / fő:
5 dkg fehérliszt
5 dkg rétesliszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1/2 tasak instant élesztő
½ kockacukornyi mennyiségű cukor
1/2 kávéskanálnyi só
½-1 ek olívaolaj
100 ml langyos víz
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a robotgép dagasztójával a langyos víz és az olaj segítségével jó kis lágyabb tésztát gyúrunk belőle. Hagyjuk kelni, majd kinyújtjuk, jó vékonyra, formázzuk. A sütőt maximumra vesszük, előmelegítjük jó forróra.
Csinálunk egy kis pizzaszószt is:
2-3 ek. paradicsompüré / passzírozott paradicsom
1 tk bazsalikom és oregano keveréke
kis só, olívaolaj, fokhagyma, icipici cukor
Szép véknyan megkenjük a pizzánkat, rá sajtot teszünk és a forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, aztán jó étvággyal elfogyasztjuk.
